Online Futbol - Free World Football
- Kısaca; Oyunda ikişer takım olarak futbol oynanıyor.
- Oyun 9 Eylül Güncelliği ile 153.341 kez oynanmıştır.
- Oyun 1.09 MB boyutundadır.
İPUÇLARI 1
BAŞLIK: Free World Football
Es-Selâmü Aleyküm, Kısa zaman önce bir yazı yazdığımı ve kısaltarak getireceğimi söylemiştim. Şimdi size bu yazının bir kısmını getirdim.
Konu 1: Oyundaki Sorunlar
Oyunu oynayan kişiler bazen bu durumu şikayet ediyor. Sorun şu: "Ben topu götürüyorum tam o sırada top yokolup başka yere gidiyor.(!)" Bunun sebebini burada açıklayacağım.
Bunun sebebi şudur: Oyun bildiğimiz gibi "Online"dir. Ben uzun zamanlar "Hopeless 2 (Online Askeri Kamp 2)" oynadım. Çoğu kişinin şundan haberi vardı: "Oyundayken siz adamı öldürürsünüz ama zaman farkı olduğundan adam 1-2 saniye geç ölür." bu durum "Team Tanks (Online Tank Savaşı 2)" dede aynıdır. Fakat bu durumun en fazla etkilediği oyun "Free World Football (Online Futbol)"dur. Yani topun kaybolma sebebi siz oynarken sizin ekranınıza gelmese bile başka oyuncunun bu topu götürmesidir. Bundan kaynaklanan bir sonuç daha vardır. Buda bir kişiden fazla kişi topla oynadığı zaman topun 2 saniye bekleyip, tekrar zıt yönen çıkmasıdır.
Konu 2: Oyundan Birkaç Şey
Burada oyundan birkaç şeyi anlatacağız. Öncelikle hareket ve benzeri şeyleri daha sonra ise oyundan son olarak birkaç şeyi anlatacağım inşeAllah.
[1]Hareket: Oyunda "Yön tuşları" ile hareketimizi sağlıoruz. Bu konuda önemli bir konuyu sonlarda söyleyeceğim. Bildiğimiz gibi oyunda boşluk ve ctrl tuşları ile tön ve hız sağlıyoruz.
[2]Oyunda Konuşma: Oyunda sol üst köşede konuşma penceresi var. Burada Tab tuşu ile konuşabilmek için ön engeli kaldırıyoruz. Yazmak istediğiniz bittiğinde Enter tuşu ile yazdığımız metni gönderiyoruz.
Not: Oyunda maximum karakter dolduğunda artık bir şey yazamaz, yazdıysanızda gönderirseniz gözükmez.
[3]Skorlar: Arkadaşlar oyunda: "Aynı günde 2 defa; Aynı isimle" girerseniz "Gm"lerin görebildiği skor tablosunda isminiz ve skorunuz (Skor, büyük ihtimalle attığınız 'Gol Sayısı') gözükür.
[4]-[1](Önemli) Taç Esnasında Olan Şeyler: Taç kullanmaya gittiğinizde eğer oyuncular çoksa ve kendi takımınızdan biri taç kullanmaya gidiyorsa, side gidiyorsanız ve aynı âna denk geldi ise yedek olma ihtimaliniz vardır.
[4]-[2]Yedek Olma: Yedek olma diye tâbir ettiğimiz kenara çekilme olayı üstte anlattığımız şekilde olur. Elleriniz havada, dönebiliyor fakat ileri/geri gidemiyor olacaksınız. Bu durumda çıkıp tekrar girin.
Konu 3: Tavsiyeler
Burada oyun başladığından itibaren yapılacak şeyler var.
1- Oyun başladığında ilk önce sahte top çıkacaktır. Buna aldırmayın.
2- Top çıktığında kaleye doğru yönelip boşluk tuşuna sonuna kadar basın. Ve kaleye doğru koşun.
3- Top kaleye çok yakın bir yerde duracaktır, hemen koşup topa vurun. İlk golü böyle atın.
4- Devamında istediğiniz gibi oynayın.
5- Fakat gol yediğinizde hemen başlama noktasına gelin tekrar aynı şekilde gol atın.
6- Taçlarda durum değişir. Eğer kalabalıksa taça hiç gitmeyin. Tek siz varsanız gidin.
7- Kornerlere ters yönden (Sağ-Sol bakımından) gitmeyin topa vurmasanız bile top gider.
8- Topa sol çapraz olarak gelirseniz top aşırı miktarda sağa;
9- Topa sağ çapraz olarak gelirseniz top aşırı miktarda sola gider.
10- Topa geriye doğru giderek vurarsanız top havaya doğru gider.
11- Kısaca bu üç madde topa vuruşla alakalıdır. Bunlara dikkat etmelisiniz.
Konu 4: Renkler
Oyunda renkler kendiliğinden oluşuyor. Fakat oyunda kırmızı, maviden önce geliyor. Yani siz kimsenin olmadığı yere girerseniz "Kırmızı" olursunuz. Mavi ise bir dahaki oyuncu için geçerli oluyor. Oyun hatalı olduğu zaman ise bazen değişebilir. Karşı takımdan kimse kalmadığında size "Sözlü Uyarı" geliyor. Bu durumda ya bekleyin, yada çıkıp başka yere girin.
Konu 5: Oyundaki Bazı Hatalar ve 3 Alanın Özellikleri
[1]1. Hata ve Sebebleri:
Hata olarak nitelediğim şey sizin 3 alanda "Pasif" kalmanızdan meydana geliyor. Bu alanlar şunlardır:
1- Başlama Vuruşu
2- Kale Vuruşu
3- Taç ve Korner Vuruşları
Eğer siz bu alanlarda pasif kalırsanız karşı tarafın oyuncuları istediği gibi topu yönetir. Yani kale vuruşunu siz kullanacağınız halde karşı taraf kullanır ve gol yeme ihtimaliniz yükselir.
[2]2. Diğer Hatalar:
Bunları kısaca şöyle izah edebiliriz.
1- Karşı Tarafın Başlama Vuruşu Anında, Sizin Vurabilmeniz: Topa arka arka gittiğiniz zaman topu alabilir ve devam edebilirsiniz. Bu aynı zamanda önemli bir "İpucu"dur.
2- Sahte Top: Bak: 3. Konu; Tavsiyeler, 1. Madde Buda önemli bir konudur. Nedeni zamandır (Zaman farkı). İlk yop çalışmaz, ikinci top çalışır. Nadiren ilk topda çalışabilir. Bu yüzden hemen diğer topa yönelmelisiniz. Zaten iki top dönemi 4 saniyeden az bir zamanda çalışır.
[3]Bu Üç Alanın Özellikleri:
- Siz kullanıyorsanız karşı taraf, karşı taraf kullanıyorsa siz bu alanlara giremessiniz.
- Bu alanların çevresinde görünmeyen bir "Çember" vardır.
- Bu çemberin etrafında dönebilirsiniz. Fakat arka tarafa geçerseniz rakip sizi göremez ve arkasından topu alabilirsiniz.
Yardımcı olmaya çalıştım, Bu ipucumu 9 Eylül'de yazdım.

LinkBack URL
About LinkBacks